Welke haarkleur past bij mij

Haarkleur test

Een haarkleur test doen!

Reden voor de haarkleuring

Voordat je een haarkleur test gaat doen is het belangrijk om eerst voor jezelf te bepalen waarom je je haar wilt verven. Wil je er totaal anders uitzien? Wil je wat meer glans creëren? Of wil je alleen wat grijze haren camoufleren? Wanneer het laatste het geval is, is het in principe niet noodzakelijk om een haarkleur test te doen. Wat dan verstandig is, is dat je een kleur kiest die dicht bij je eigen haarkleur ligt.

Haarkleur test

Haarkleur test – welke kleur past bij mij?

Een goede haarkleur test kun je het beste door een kapper laten doen, zeker wanneer je van plan bent om voor een totaal andere kleur te gaan.

Een haarkleur test doenDe kapper zal aan de hand van je huidskleur, je kleur ogen en je kledingstijl testen welke kleur het beste bij je past. Daarnaast zijn er ook op internet talloze haarkleur tests te vinden. Deze zijn vaak niet zo professioneel als bij de kapper, maar geven je wellicht wel een goed beeld van wat er mogelijk is. Volgens beautyblog Rimani Te Stesso is een haartest online pas écht boeiend als je ook een beetje met Photoshop overweg kan – zo kan je meteen op een foto “de test evalueren”.

Vaak worden deze testen gebaseerd op je karaktereigenschappen en op wat voor type persoonlijkheid je bent. Een dergelijke haarkleur test houdt echter geen rekening met je huidskleur of de kleur van je ogen, wat er zomaar voor kan zorgen dat de kleur verkeerd uitpakt.

Incoming search terms: